Állatorvosi ügyeletek

Ebben a menüpontban tesszük közzé a MÁOK megyei szervezeteinek hétvégi/ünnepnapi szolgáltató állatorvosi ügyeleti beosztásait.

Az oldalon azonban csak azokat a megyei adatokat tudjuk közzétenni, amely megyei szervezetünktől beérkeztek az Országos Irodára. Ez vonatkozik a frissítésekre, illetve az esetlegesen bekövetkező ügyeletcserék közzétételére is.

Kérjük használja a megyénkénti almenü pontokat!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy hogy a 2012. szeptember 1-től hatályba lépett 2012. évi CXXVIII. törvény szerint a korábbi állatorvosi ügyeletek szervezésének kamarai kötelezettsége megszűnt, ügyeleti ellátásra már csak önkéntesen vállalt részvétel alapján lehet az állatorvosokat beosztani. A hivatkozott törvény alapján az állategészségügyi szolgáltatóknak (Praxis engedélyeseknek) saját maguknak kell megoldaniuk a saját betegeik folyamatos ellátását.

Jelenleg több területi kamarai szervezetünk a korábban szokásos módon szervez helyi hétvégi ügyeleteket. Ezeket tesszük közzé honlapunk ezen oldalán, amennyiben erről tájékoztatást kapunk. Ahol azonban nincs szervezett ügyelet, vagy nem érkezett hozzánk frissítés, ott sajnos nem rendelkezünk adatokkal.