Állatorvosi ügyeletek

Ebben a menüpontban tesszük közzé a MÁOK területi szervezeteinek hétvégi/ünnepnapi szolgáltató állatorvosi ügyeleti beosztásait. Az oldalon azonban

csak azokat a megyei adatokat tudjuk közzétenni, ahol működik ügyelet, és

- csak azokat a beosztásokat tudjuk megjeleníteni, amely területi szervezeteinktől időben beérkeztek az aktuális adatok az Országos Irodára. (Ez vonatkozik a frissítésekre, illetve az esetlegesen bekövetkező ügyeletcserék közzétételére is.)

 

Kérjük használja a megyénkénti almenü pontokat!

A honlapunknak ezen a részén csak azokat az ügyeleti beosztásokat tesszük közzé, amelyekről tájékoztatást kapunk. Ahol azonban nincs szervezett ügyelet, vagy nem érkezett hozzánk frissítés, ott sajnos nem rendelkezünk adatokkal.

 

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a 2012. szeptember 1-től hatályba lépett 2012. évi CXXVII. törvény szerint a korábbi állatorvosi ügyeletek szervezésének kamarai kötelezettsége megszűnt, ügyeleti ellátásra már csak önkéntesen vállalt részvétel alapján lehet az állatorvosokat beosztani. A hivatkozott törvény alapján az állat-egészségügyi szolgáltatóknak (Praxis engedélyeseknek) csak a szokásos munkaidejük idejére kell megoldaniuk  a helyettesítésüket. A helyettesítési kötelezettség nem azonos az ügyelettel, mert az ügyelet a szokásos munkaidőn túli szolgáltatás nyújtást jelenti.

A hétvégi-ünnepnapi állatorvosi ügyeleteket, ahol ilyen van, az adott körzetben dolgozó állatorvosok önkéntesen vállalják és szervezik. Ez sok esetben a helyi kamarai szervezet segítségével történik, de vannak az országban olyan körzetek is, ahol ez a kamarától függetlenül zajlik.